• Tiziana Silva

Upcycled Summer JeansMijn eerste Blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt en laat een reactie achter!


Ik probeer altijd zo min mogelijk spullen te kopen en stel mezelf altijd eerst de vraag; kan ik het zelf maken? Heb ik het al ergens in huis liggen? Ik gebruik het liefs bestaande materialen om die te kunnen #hergebruiken. En soms resulteert dat in een super leuk, praktisch en bruikbaar product die ik graag met jou wil delen door middel van deze blogs! Daarnaast is kleding maken en creatief bezig zijn een beetje een passie van mij! Ik kan er helemaal in op gaan.


Om in de zomerse sferen te blijven wil ik graag laten zie hoe je een winters broekje in drie stappen omtovert tot een #zomers #broekje! Easy peasy!


Gooi je oude #kinderkleding dus niet weg! Vooral die waar je ontzettend aan gehecht bent! Ze kunnen namelijk wellicht nog een ronde mee.

Benodigdheden: Uitgegroeide Jeans, Schaar, Naaimachine of zoomband, strijkijzer1. Laat je kindje het broekje aantrekken en bepaal tot waar de zoom moet komen. Dit kan je doen door een stipje te zetten met een stift (dezelfde kleur als broek). Trek de lijn later recht met een centimeter of liniaal. Zorg ervoor dat je 3 cm naad bij knipt om straks om te kunnen slaan.2. Knip de pijpen op de plek die je bepaald heb. Voordat je knipt zorg dat beide kanten gelijk zijn. Dit kan je onder andere doen door de pijp die je al geknipt heb bovenop de andere pijn te plaatsen zodat er een mal onstaat. Zorg er wel voor dat de broekspijpen netjes plat en zonder kreukels bovenop elkaar liggen voordat je knipt.
3. Sla de zoom ongeveer 3 cm naar binnen. Als je een naaimachine gebruikt leg je je voetje precies op de rand van de zoom zodat je in een recht lijn 1,5 cm van de zoom af stikt. Gebruik de langste steeklengte die je naaimachine heeft voor een mooi afgewerkt resultaat.

Als je geen naaimachine hebt zou je dit ook met een zoomband kunnen doen strijken. Kijk daarvoor in de instructies op de verpakking van de zoomband.

4. Zie hier het eindresultaat! Ik heb ervoor gekozen om de pijpen net wat langer te houden tot over de knie. Optisch vind ik dit beter bij het model passen maar daarnaast vind ik het ook handiger met spelen ivm vallen en kapotte knieën... je kent het wel;)


0 keer bekeken

© 2017 Tizi

Gevestigd in Rotterdam

Mail: tizi.upcycled@gmail.com

KVK nummer 73585599